Numele meu este Ioana Dumitru
Am 29 de ani, sunt din București și sunt makeup artist de aproape 10 ani.
Sunt pasionată de fotografie, creare de conținut video, citit, scris și dezvoltare personală. Iubesc natura, plimbările în aer liber și animalele (în special cățeii).
Sunt o femeie ambițioasă, perseverentă, sinceră, corectă și încăpățânată, că doar sunt berbec :))
Misiunea mea este să ajut femeile să se simtă bine în pielea lor atunci când aleg să se machieze la mine, sau să se machieze singure ca niște profesioniste atunci când aleg să urmeze cursul meu de automachiaj, sau să își urmeze pasiunea pentru machiaj, devenind la rândul lor makeup artiști.
Și plănuiesc să fac aceste lucruri oferind servicii de calitate maximă, materiale educative în online și creând programe care să ajute fetele și femeile care își doresc la rândul lor să învețe.
Consider că este extrem de important ca oamenii să facă ceea ce le place pentru a ajunge la succesul dorit, dar să facă asta fără să se piardă pe ei sau credințele lor.
Cel puțin asta mi-am propus eu să fac. Să fiu fericită în fiecare zi, făcând ceea ce îmi place, în timp ce am grijă și de familia mea, soțul meu și cei 2 copilași.
Așadar, pe lângă iubirea pentru machiaj, pentru mine este foarte importantă familia, încrederea, sinceritatea, respectul și nu în ultimul rând, educația.
(pentru că aleg să învăț și să evoluez constant)
Din 2015 până în prezent am urmat peste 50 de cursuri care m-au ajutat să îmi formez mâna și stilul. Mi-am ales întotdeauna trainerii de la care am considerat că am ce învăța pentru a deveni din ce în ce mai bună pe zi ce trece.
Și pentru că am citit foarte multe cărți în ultimii 15 ani, am învățat cum să transmit informația într-un mod plăcut și ușor de înțeles pentru oricine. Probabil că și dictările zilnice făcute cu mama au contribuit la asta, sau talentul la desen al tatălui meu, care m-a ajutat să îmi formez ochiul și să îmi dezvolt creativitatea.
Călătoria mea până aici nu a fost nici scurtă, nici ușoară.
Încă de mică am avut o înclinație către orice înseamnă artă (muzică, desen, pictură, creații literare deosebite etc), și am știut dintotdeauna că așa ceva voi face și eu când voi crește, dar nu eram sigură în ce direcție se va îndrepta cariera mea așa că a trebuit să descopăr asta cu timpul.
Pasiunea pentru machiaj am descoperit-o când aveam vreo 14-15 ani, aceea fiind perioada în care eram curioasă de produse și tutoriale pe YouTube.
Cumpăram și testam produse cu puținii bani de buzunar pe care îi strângeam cu greu pentru că ai mei nu aveau să îmi ofere mai mult.
Țin minte și acum că un creion de ochi era maxim 2 lei, un fond de ten era până la 15 lei, iar fardurile se găseau doar în palete și nu erau deloc calitative.
Mai târziu, în clasa a IX-a, am participat la balul bobocilor și toate fetele încercam să ne machiem și să ne aranjăm așa cum știam noi mai bine. Tot atunci a fost și momentul în care am fost machiată pentru prima dată de altcineva pentru că nu știam să îmi fac o linie de tuș care să arate bine.
Nu îmi făcusem niciodată machiaj mai complex decât o singură culoare aplicată pe pleoapă și aia neestompată (că așa se purta atunci, sau poate doar atât știam noi să facem de fapt), iar rezultatul mi s-a părut extraordinar.
Și nu doar prin aspect, ci și prin sentimentul de încredere pe care mi l-a oferit instant și modul în care mi-a schimbat atitudinea în mod inconștient.
Acel moment a avut un impact atât de mare asupra mea încât am simțit acel sentiment până la ultima celulă din corp.
Dar fără să îmi dau seama, după ce momentul a trecut și ziua s-a terminat, amintirea a fost ascunsă undeva într-un colț al minții și am uitat de ea.
Mi-a plăcut atât de mult schimbarea pe care a creat-o acea linie de tuș și sentimentul pe care mi l-a dat, încât am continuat pe tot parcursul liceului să testez diferite produse și tehnici pentru a putea reproduce cât mai bine machiajele frumoase pe care le vedeam la alte fete.
Și totuși, situația noastră financiară nu era prea bună.
Părinții mei lucrau foarte mult ca să reușească să întrețină familia și să achite ratele pe care le aveau la bancă, iar mie îmi era rușine să le mai cer bani pentru plăcerile mele.
Încercam totuși să pun deoparte din puținul pe care mi-l dădeau în fiecare zi, ba chiar am început să îmi caut de lucru prin clasa a X-a și astfel am ajuns să împart pliante pentru 7-10 lei pe oră, de la 6 dimineața până când începeam orele.
În tot timpul acesta am încercat să pun unghii, am fost reprezentant Avon și Oriflame și am desenat și pictat foarte mult pentru că pe vremea aceea, asta îmi plăcea să fac.
Și cum era de așteptat, toți banii pe care îi câștigam ca reprezentant se duceau în produse de machiaj și îngrijire. În perioada aceea aveam și ceva acnee, așa că încercam din greu să descopăr produse care să mă ajute să scap de ea.
Cum am început de fapt să machiez?
Am terminat liceul și m-am dus la facultate, numai ca să constat că nu îmi place. Fiecare minut la facultate și gândul la examene, sesiune și orice ținea de ea, era un chin.
Nu era domeniul meu și o știam, dar am mers în continuare cu ea până când nu am mai putut și am zis stop aproape de finalul anului al doilea.
Așadar, a mai trecut o perioadă până am ajuns să strâng suficienți bani pentru a putea urma un curs de makeup acreditat și recunoscut național, dar într-un final am reușit.
Primul meu curs de machiaj a fost la Școala Internațională de cosmetică „Christine Valmy” și tot acolo am continuat cu un curs de avansați și cu un masterclass pentru tehnica acuarelei pe care l-a susținut aceeași profesoară cu care am făcut celelalte 2 cursuri, și anume Emilia Ungureanu.
În perioada imediat următoare am încercat să mă promovez cu noua mea pagina de facebook și cu puținele machiaje pe care le făceam.
Dar apoi a urmat din nou o perioadă în care mă blocasem.
Nu mai aveam modele și nici machiaje noi.
În viața mea simțeam iar că îmi lipsește ceva. Nu eram fericită și nu înțelegeam de ce.
Până când am văzut un anunț pentru un masterclass susținut o rusoaică de care nu mai auzisem niciodată până atunci. Mi se păruse interesant și am zis sa încerc.
Acela a fost un masterclass next level pentru mine care mi-a redat din nou energia să continui și să îmi doresc mai mult de la cariera mea de makeup artist.
Până la acel moment nu mă consideram a fi un makeup artist cu adevărat, pentru că știam că nu am experiența necesară, dar știam totuși că asta îmi doresc să fac și că nu voi mai da înapoi pentru nimic în lume.
Și nici nu realizasem că această meserie are în spate atât de multă muncă și că este nevoie de dedicare, investiții constante în educație și practică.
Și adevărul e ca, până atunci nici nu mă implicasem atât de mult pe cât ar fi trebuit.
Dar faptul că am văzut și altă școală de machiaj (Ramona Chiriță) și am simțit energia fetelor de acolo, m-a încărcat și pe mine.
Singurul meu regret a fost că nu am putut participa la partea practică deoarece în perioada respectivă nu mai aveam bani și chiar și participarea la demonstrații a reprezentat un efort pentru mine în 2015.
După acest masterclass am început prin a machia acasă, pe gratis, pentru a-mi forma mâna și stilul, iar în 2016 am decis să mai particip la un curs de perfecționare tot la Școala de Machiaj Ramona Chiriță cu unul dintre trainerii de acolo, Andra Alexandra Papacu.
Abia apoi au început să curgă recomandările și programările.
Nu câștigam foarte mult din cliente nici măcar în sezon, dar asta nu mă deranja pentru că în acea perioadă îl ajutam pe iubitul meu cu alte afaceri, iar undeva în adâncul meu nu eram încă suficient de motivată să fac din machiaj o carieră de succes din care să mă întrețin 100%.
Ușor, ușor au apărut și alte oportunități pe care nu aveam de gând să le ratez.
Știam că voi avea nevoie de promovare în online, iar când un prieten s-a oferit să mă ajute să îmi facă un site, nu puteam să spun nu.
Pe atunci erau foarte puține fete care aveau propriul lor site, iar acelea erau considerate a fi cu adevărat profesioniste. Toate celelalte erau doar pe Facebook sau angajate în saloane.
Tot el a fost cel care m-a sfatuit să încep să machiez în deplasare pentru că femeile erau mult mai dispuse să plătească pe cineva care le oferea confort, decât să meargă ele la salon. Și a avut dreptate.
Pentru mine această idee chiar a funcționat. Clientele au început să sune și să se programeze una după alta.
Agenda mea era mereu plină, iar ăsta este motivul pentru care in următorii 2 ani nu am mai participat la niciun curs de perfecționare.
Credeam că dacă aveam cliente însemna că lucrez suficient de bine și că nu mai am nevoie să știu și altceva. Dar adevărul era că lucram pe bandă rulantă și făceam mereu același lucru.
Descoperisem o tehnică pe care o foloseam la toată lumea. Însă, din când în când mai încercam să mă machiez și pe mine acasă, și abia atunci mă izbea realitatea și realizam ca încă sunt multe lucruri pe care nu le știu și aș vrea să le aflu.
Îmi doream să fiu o adevarată profesionistă și nu înțelegeam de ce mă oprisem din a învăța.
O altă greșeală pe care am facut-o a fost că în urma câștigurilor, am început să investesc și mai mult în produse de calitate.
Eram atât de fericită că făceam ce îmi plăcea și că aveam cliente constant, încât nu mai țineam cont de costurile pe care le aveam și astfel am realizat că la final de lună, eram mereu pe zero.
Și cireașa de pe tort este că aveam persoane în viața mea care mă presau că această meserie nu este de viitor și că ar trebui să renunț. Vorbele lor îmi străpungeau inima, dar mă și făceau mai puternică. Pentru că în sufletul meu, știam că ceva nu funcționează, dar nici nu aveam de gând să renunț să încerc.
După încă un an, m-am mutat undeva în afara Bucureștiului și am luat decizia de a lucra numai în deplasare. Știam că nicio clientă din București nu ar fi fost dispusă sa vină unde eram eu, așa că m-am gândit că cel mai bine ar fi să merg eu la ele. Astfel mi-am făcut firma pentru a putea lucra în deplasare, fără a avea un studio al meu.
Tot atunci am devenit și angajată cu un program full-time, dar în ture de câte 12 ore, lucru care îmi permitea să am mai multe zile libere pe săptămână pentru a putea programa cliente.
Faptul că m-am angajat nu m-a oprit din a continua drumul către o carieră ca makeup artist. Acum realizez că am decis să mă angajez doar pentru că oamenii din jurul meu îmi repetau insistent că nu voi putea face bani din machiaj și că am nevoie de un venit lunar, constant, garantat.
Recunosc că la început mi-a plăcut pentru că iesisem din zona de confort, eram înconjurată permanent de produse de machiaj, unghii și cosmetică, ceea ce îmi dădea o stare foarte bună.
Aveam ocazia să lucrez mai mult cu oamenii, să le înțeleg nevoile și să învăț să fac vânzare 1 la 1, și foarte important, aveam un program flexibil pe care îl puteam modifica în cazul în care apărea vreo programare neașteptată.
În 2018 am început din nou să urmez cursuri de specializare care m-au dus treptat exact unde aveam nevoie să fiu și la trainerii de la care aveam nevoie să învăț.
Atunci am cunoscut-o pe Tania Maxim (Tania Creciun pe vremea aceea) în cadrul unui curs susținut în cadrul şcolii iPRO Make-up Academy (adică Inglot) și de atunci este unul dintre trainerii mei preferați la care particip la masterclass-uri în mod constant chiar și în prezent.
Un alt masterclass care mi-a atras atenția și care știam că este de neratat a fost cel susținut de Olga Tomina, tot o rusoaică foarte cunoscută și talentată.
Eram deja în 2019, dar situația mea financiară nu se schimbase foarte mult, pentru că așa cum banii veneau, tot așa se și duceau. Așa că din nou a fost o provocare să adun banii necesari și a trebuit să renunț la alte lucruri pentru a putea participa, însă nu mi-a părut rău nicio clipă pentru că acel masterclass a fost one of a kind și chiar mi-a schimbat complet perspectiva și viziunea asupra machiajului.
Tot acolo am cunoscut-o pe Oxana Novacovici, care este un super trainer din Timișoara și care cunoaște limba rusă, motiv pentru care a organizat mai multe masterclass-uri cu diferiți traineri din Rusia, printre care și Ludmilla Tarakanova de la care am învățat matematica culorilor și cum să neutralizez petele din machiaj fără să încarc foarte mult tenul.
Un alt moment de răscruce a fost când ne-a lovit pandemia
și am fost nevoită să opresc orice activitate cu clientele, dar asta nu m-a oprit să îmi doresc să mă perfectionez și să devin și mai bună în meseria mea.
Așa că am continuat să mă machiez pe mine în fiecare zi și să particip și la alte cursuri, de data asta online.
Am continuat să învăț machiajul tenurilor problematice, un curs susținut chiar de Oxana, apoi “Succes în Beauty Business” și ulterior m-am orientat și către alți traineri.
În urma maratonului online de beauty & makeup organizat de Oxana, am descoperit-o pe Natalya Naida, Renata Abdullaeva, Natalia Kripak, Diana Moraru, Alexandra Turkoane, și mulți alții pe care acum îi admir și care mă inspiră.
Pe Alexandra Turkoane o văzusem o singură dată în persoană atunci când a venit la București pentru a susține o demonstrație la un târg de makeup pentru Școala de Makeup Ramona Chiriță, dar nu am avut ocazia să mă apropii de ea sau să urmăresc machiajul respectiv pentru că eram la lucru, iar pauza mea nu putea să fie foarte lungă.
Și chiar dacă nu știam cum lucrează, am decis mai tarziu să mă înscriu la cursul ei online “ImprovEYES” și de atunci a devenit și ea unul dintre trainerii mei preferați.
Între timp a mai apărut un obstacol.
Jobul meu minunat, deodată nu mai era atât de minunat.
Lucrurile se schimbau de la o zi la alta.
Era din ce în ce mai mult de muncă, oboseala fizică își spunea cuvântul, iar oboseala psihică a început din nou să mă țină pe loc.
Începusem chiar să refuz clientele pentru că programul meu nu mai era flexibil… deloc.
Și ce era cel mai rău, e că nici nu puteam face programările la machiaj cu câteva luni înainte, pentru că programul la muncă îl aflam abia cu câteva zile înainte să înceapă luna respectivă.
Totul era foarte din scurt, iar nivelul meu de stres ajunsese deodată la cote maxime.
Au existat și părți bune în pandemie, pentru că atunci am reușit să mă reconectez la mine și la celelalte pasiuni ale mele, cum ar fi cititul.
Tot atunci m-am decis că este timpul să devin trainer pentru a ajuta la rândul meu alte fete să se machieze sau chiar să profeseze în acest domeniu.
Așa că mi-am propus să fiu mai prezentă în viața mea și să mă ocup de ceea ce mă face fericită cu adevărat, adică machiajul și familia.
Ce am făcut după aceea?
Am continuat să lucrez la portofoliul meu, să testez cât mai multe tehnici de machiaj, atât naturale, cât și colorate sau chiar grafice. M-am machiat aproape în fiecare zi și am început să mă promovez cu tot ce făceam nou, pentru a mă asigura că clientele mele știu că pot să creez orice look își doresc ele.
De asemenea, m-am focusat foarte mult pe machiajul ochilor și pe partea de piele, pentru că mi-am dorit să arate totul perfect per total.
Consider că nu este suficient să faci corect un machiaj al ochilor, dacă tenul nu este pregătit cum trebuie.
Apoi m-am înscris și la un curs care m-a ajutat sa îmi creez structura primului meu curs online. În august 2021 a venit pe lume bebelina mea, iar timpul meu pentru mine s-a redus aproape la zero.
Foarte greu am reușit să termin cursul și abia în aprilie 2022 am lansat prima ediție. În total am lansat 4 ediții și apoi m-am oprit pentru că mi-am dat seama că rezultatele nu sunt cele pe care le așteptam, iar valoarea cursului nu a fost niciodată înțeleasă cu adevărat, așa că nu am mai lansat o a 5-a ediție și nici nu cred că o voi mai face.
În continuare nu eram mulțumită de numărul de cliente pe care le aveam și mă întrebam, oare fac ceva greșit?
Spre sfarșitul anului 2022 am aflat din nou că sunt însărcinată. Având deja un copil mic care avea nevoie de toată atenția mea, am trecut prin niște perioade foarte dificile.
Am avut parte de oboseală fizică și psihică, restricții în sarcină, depresie, iar pe final am stat mai mult la pat pentru că nu prea mai puteam să fac nimic, nici măcar să am grija de mine.
Singurul lucru care m-a scos din acea stare și care m-a ținut pe linia de plutire a fost motivația.
Motivația de a ajunge cunoscută în domeniul machiajului.
Motivația de a avea cliente și cursante.
Motivația de a nu mai fi nevoită sa mă întorc vreodată la job.
Atunci mi-a apărut o postare făcută de Alexandra Turkoane care mi-a întors lumea pe dos și care era parcă scrisă pentru mine.
Atunci a fost momentul în care m-am ridicat și am acționat.
Am început să fac din nou ceva pentru mine, așa că am stabilit o întâlnire pentru a discuta cu ea.
În urma acelei întâlniri, m-am înscris la cursul la care particip acum “The Makeup Pro”. Cursul care a fost creat special pentru makeup artiști și care mă poate ajuta în sfarsit să îmi îndeplinesc visul.
Abia acum pot spune că am ajuns la nivelul la care să știu că merit cu adevarat tot ceea ce mi se întâmplă și că toate greșelile pe care le-am făcut până acum au fost ca să mă învețe o lecție pe care să o aplic de acum încolo.
De asemenea, noua mea tehnică de aplicare a produselor care oferă machiajului rezistență la transfer, transpirație și frecare, va fi folosită de acum înainte pe toate clientele, indiferent de evenimentul la care participă.
Vreau pe această cale să mulțumesc persoanelor care mă susțin: soțului și mamei mele, care mă ajută cu copiii pentru a avea mai mult timp să mă ocup de această afacere, și desigur, prietenei mele, Alina, care este cea mai mare încurajatoare și sfătuitoare a mea și care îmi reamintește constant de ce am pornit pe acest drum.
Și chiar dacă acum (2023) sunt mama a doi copii, iar eforturile pe care trebuie să le depun pentru a ajunge acolo unde îmi doresc sunt imense, m-am înhămat la drum și nu am de gând să mă opresc până când nu voi ajunge la destinație.10
În prezent (2024), m-am hotărât să nu le răpesc de tot clientelor mele șansa de a fi machiate într-o locație aleasă de ele (în special pentru mirese, care nu au întotdeauna timp să se deplaseze sau care se machiaza direct la hotelul unde se pregătesc și au ședinta foto.
Dar de data aceasta, voi face lucrurile corect pentru toată lumea.
Calitatea serviciilor și produselor oferite reprezintă principala mea valoare, iar atenția la detalii este ceea ce mă definește și ca persoană, și ca profesionist.
Astăzi domeniul meu de activitate se îndreaptă în 2 direcții principale care oferă un spectru complet de produse și servicii care răspund pe deplin nevoilor clienților și studenților mei.
Servicii – machiaj profesional
Igiena corespuncătoare a fost și va rămâne întotdeauna un factor foarte important și voi lua măsuri de precauție suplimentare față de igiena obișnuită a pensulelor și a produselor de care mă ocup după fiecare clientă în parte.
Dacă ești curioasă ce cursuri am făcut pentru a ajunge la nivelul la care sunt astăzi, te invit să citești în continuare:
- Curs de bază în machiaj la Şcoala Internațională de cosmetică „Christine Valmy”
- Machiaj pentru avansați la Şcoala Internațională de cosmetică „Christine Valmy”
- Masterclass “Tehnica acuarelei” cu makeup artistul şi trainerul Emilia Ungureanu
- Masterclass pentru machiajul de mireasă cu eyeliner gel, machiaj beauty, corecția şi stilizarea sprâncenelor cu Inna Mushinskaia (trainer internațional şi arbitru acreditat la Campionatele Mondiale de Makeup)
- Machiajul cat eye, machiaj în tehnica eyeliner gel, tehnici de corecție a feței şi a sprâncenelor cu Andra Alexandra Papacu, în cadrul Şcolii de Makeup Ramona Chiriță
- Masterclass beauty cu Dumitru Viviane, makeup artist foarte apreciat din Timişoara
- Masterclass “Wing it like a pro” dedicat liniei de tuş, susținut de trainerul Mihaela Papa în cadrul şcolii iPRO Make-up Academy
- Masterclass „Ageless beauty” dedicat în întregime tenului matur, cu Tania Creciun în cardul şcolii iPRO Make-up Academy
- Masterclass „Glammed by Lorraine” organizat şi sponsorizat de Cupio
- Masterclass „Modeling and Design of eyebrows” susținut de makeup artistul internațional Matilda Inozemtseva
- Masterclass „Machiajul comercial” susținut de cel mai urmarit makeup artist din Europa de Est, Olga Tomina, şi organizat de şcoala de makeup Lecții de machiaj din Timişoara
- Masterclass „Matematica culorilor”, susținut de Ludmila Tarakanova, un makeup artist foarte apreciat din Rusia, şi organizat de şcoala de makeup Lecții de machiaj din Timişoara
- Masterclass „Neutralizare şi corecție în machiaj”, susținut de Ludmila Tarakanova, un makeup artist foarte apreciat din Rusia, şi organizat de şcoala de makeup Lecții de machiaj din Timişoara
- Masterclass „Machiajul tenurilor problematice”, susținut de makeup artistul şi trainerul Oxana Novacovici
- Curs online „Succes în beauty business”, curs de 10 săptămâni susținut de makeup artistul şi trainerul Oxana Novacovici
- Maratonul internațional de beauty & makeup – ediția 1, eveniment desfăşurat online timp de 10 zile cu live-uri educative susținute de 20 de traineri naționali şi internaționali din industria de makeup, beauty, beauty business, fotografie şi ingrijire. Printre aceştia se numară: Olga Tomina, Nataliya Naida, Renata Abdullaeva, Ludmila Tarakanova, Oxana Novacovici, Nataly Kripak, Tania Creciun, Lady Divine, Claudia Niță, etc.
- Masterclass „Corecție, proporții şi formă în machiaj”, susținut de trainerul internațional, Nataliya Naida
- Masterclass „Coloristică în machiaj”, susținut de trainerul internațional, Nataliya Naida
- Masterclass „Beauty & Macro”, susținut de Nataly Kripak, makeup artist si trainer
- Masterclass „Stilizarea sprâncenelor”, susținut de Lora Muzyka
- Masterclass „Matematica culorilor”, curs online susținut de Ludmila Tarakanova, un makeup artist foarte apreciat din Rusia, şi organizat de şcoala de makeup Lecții de machiaj din Timişoara
- Masterclass „Neutralizare şi corecție în machiaj”, curs online susținut de Ludmila Tarakanova, un makeup artist foarte apreciat din Rusia, şi organizat de şcoala de makeup Lecții de machiaj din Timişoara
- Curs online „ImprovEYES”, curs de 7 săptamâni dedicat în întregime ochilor problematici, susținut de makeup artistul și trainerul Alexandra Turkoane
- Maratonul internațional „Online makeup & brows CHALLANGE”, eveniment desfășurat pe o perioadă de 8 saptămâni, organizat de Oxana Novacovici, makeup artist și trainer din Timișoara
- Masterclass „Totul despre pensule”, susținut de Ludmila Tarakanova, un makeup artist foarte apreciat din Rusia
- Maratonul de marketing online, 3 săptămâni de sesiuni LIVE cu peste 25 de speakeri specialiști din România, eveniment susținut de echipa EduKiwi
- Masterclass „Fire on the sky”, susținut de Alexandra Turkoane, trainer și makeup artist
- Masterclass „Makeup for photography”, susținut de Danessa Myricks, makeup artist și trainer internațional
- Masterclass „Skin Complexion Fundamentals”, susținut de Danessa Myricks, makeup artist și trainer internațional
- Masterclass „Bridal”, susținut de Alexandra Turkoane, makeup artist și trainer din Timisoara
- Masterclass „Exotic vibes”, susținut de Alexandra Turkoane, trainer și makeup artist
- Masterclass „Smoked winged liner”, susținut de Alexandra Turkoane, trainer și makeup artist
- Masterclass „Pearly smokey eyes”, susținut de Lavinia Nechifor, trainer și makeup artist
- Curs individual „Tehnica ultrarezistentă a tenului în machiajul bridal”, împreună cu Diana Moraru, trainer și makeup artist
- The Biggest International Makeup Conference 2021. Sesiuni live cu 12 traineri din diferite țări (România, Ucraina, America etc.). Printre aceștia se numară și Glammed by Lorraine, Ioana Cristea, Valentina Lelyukh etc.
- Maratonul internațional de makeup si beauty business – ediția a doua, eveniment desfăşurat online timp de 5 săptamâni cu live-uri educative susținute de peste 35 de traineri naționali și internaționali din industria de makeup, beauty, beauty business, fotografie şi ingrijire. Printre aceştia se numară: Olga Tomina, Tedy Necula, Liviu Popa, Ludmila Tarakanova, Oxana Novacovici, Renata Abdullaeva, Nataly Frekautsan, Alina Menghes, Oana Maria Popa etc.
- Video Content Marketing Curs Premium, având peste 92 de lecții practice, susținut de Tedy Necula, regizor și producător de conținut video inspirațional
- Curs de formator (certificat eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale)
- Program mentorat “Hobby2Profit”, un curs experiențial de 15 săptămâni, susținut de Doru Pelivan (expert în marketing și vânzari) și Pera Novacovici (psiholog)
- Start To Makeup, curs online de 7 săptămâni (de la începător la avansat) susținut de Lorena Vîlcu Cioboată, makeup artist și trainer din Craiova
- Masterclass „Linie de tuș”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Maratonul Internațional All About Eyebrows, eveniment desfășurat pe o perioadă de 3 saptămâni, cu peste 25 de speakeri invitați și sesiuni LIVE, organizat de Oxana Novacovici, makeup artist și trainer din Timișoara
- The Biggest International Makeup Conference 2021 DECEMBER. Sesiuni live cu 26 traineri din diferite țări (România, Ucraina, America etc.). Printre aceștia se numară și Diana Moraru, Natalyia Naida, Gleyci Sassi, Tatiana Zolotashko, Valery Piminova, Letitia Iorga, Lorraine Andrada etc.
- Maratonul de marketing online – ediția a doua, 5 zile intensive de sesiuni LIVE cu 21 de speakeri specialiști din România, eveniment susținut de echipa EduKiwi
- Masterclass „Sparkle & Glam Makeup”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Colorful Smokey”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Bridal Look”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Machiajul pentru absolvire”, susținut de Lorena Vilcu Cioboata, makeup artist și trainer
- Masterclass „Machiajul tenului matur”, susținut de Alexandra Turkoane, makeup artist și trainer
- Masterclass “BeReel”, susținut de Alexandra Turkoane, makeup artist și trainer
- Masterclass “Bridal Look”, susținut de Diana Tomșa, makeup artist și trainer
- Masterclass “New Year’s Eve Sparkle Look”, susținut de Lorena Vilcu Cioboata, makeup artist și trainer
- Masterclass „Eyelashes”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Maratonul International All About Brows & Makeup”, eveniment desfășurat pe o perioadă de 6 saptămâni, cu peste 52 de speakeri invitați și sesiuni LIVE, organizat de Oxana Novacovici, makeup artist și trainer
- Masterclass „Double Eyeliner Makeup”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Smokey Eyes Ten Problematic”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Ten matur”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Masterclass „Easy Glowy”, susținut de Tania Maxim, makeup artist și trainer
- Program mentorat “The Make-up Pro”, susținut de Alexandra Turkoane, makeup artist și trainer, care cuprinde și următoarele cursuri lansate de ea:
- Curs fotografie și editare foto pentru makeup artiști
- Machiaj ten matur 70+
- Tehnica machiajului rezistent la frecare
- Machiajul ochilor la persoanele 50+
- Mastermind “The Make-up Pro” 01-02.10.2023, susținut de Alexandra Turkoane, chiar în studio-ul ei din Timișoara
- Mastermind “The Make-up Pro” 11-12.12.2023, susținut de Alexandra Turkoane, chiar în studio-ul ei din Timișoara
- “Business Mastermind” 15.04.2024, susținut de Alexandra Turkoane (makeup artist), Doru Pelivan (specialist în marketing și vânzâri) și Adriana Petre (coach pentru antreprenori) în Timișoara
- Mastermind “The Make-up Pro” 16.04.2024, susținut de Alexandra Turkoane, chiar în studio-ul ei din Timișoara
- Masterclass “Smokey eyes în texturi cremoase”, susținut de Alexandra Turkoane, makeup artist și trainer
- Plus alte cursuri despre marketing, promovare online, copywriting etc. pentru că a fi makeup artist înseamnă mai mult decât să știi să machiezi frumos.